Terveydenhuoltopalkinto Suomalainen Lääkäriseura Duodecimille

9.12.2021 klo 14:00

Terveydenhuoltopalkinto 2021 on myönnetty Suomalainen Lääkäriseura Duodecimille

Terveydenhuoltolääkärit ry on myöntänyt Suomalainen Lääkäriseura Duodecimille järjestyksessä kuudennen Terveydenhuoltopalkinnon. Palkinto luovutettiin tänään Terveydenhuoltotutkimuksen päivien yhteydessä.

Terveydenhuoltopalkinto jaetaan joka toinen vuosi henkilölle tai taholle, joka on toiminut pitkään tavalla, joka on edistänyt terveydenhuollon myönteistä kehitystä Suomessa. Palkittavan toiminnan tulee olla ollut vaikuttavaa ja merkityksellistä sekä aikaansaatujen muutosten pitkäkestoisia.

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on Suomen suurin tieteellinen yhdistys, joka kehittää lääkärin ammattitaitoa ja käytännön työtä täydennyskoulutuksen, julkaisujen ja tutkimusapurahojen avulla.

Vetreään 140 vuotta täyttäneeseen (perustettu vuonna 1881) Duodecim-seuraan kuuluu nykyisin yli 25 000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa sekä noin 110 lääketieteellistä yhdistystä. Seura osallistuu aktiivisesti terveydenhuollon kehittämiseen monilla tavoilla ja useissa kanavissa. Seura myöntää vuosittain maamme arvostetuimmat lääketieteelliset tunnustukset, Matti Äyräpään palkinnon ja Konrad ReijoWaaran palkinnon sekä muita palkintoja. Vuosittain seura myöntää myös Käypä hoidon ja opetuksen apurahoja.

Terveydenhuoltolääkärit – Hälsovårdsläkare ry (Finnish Society of Public Health Medicine) on vuonna 1955 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on olla yhdyssiteenä terveydenhuoltolääkäreiden ja muiden alalla toimivien lääkäreiden ja hammaslääkäreiden välillä sekä edistää terveydenhuollon tutkimusta ja kehitystä maassamme. Jäseninä yhdistyksellä on noin 190 lääkäriä tai hammaslääkäriä.

Yhdistyksen jakaman ensimmäisen Terveydenhuoltopalkinnon vuonna 2011 sai professori emeritus Jussi Huttunen, vuonna 2013 professori emeritus Martti Kekomäki, vuonna 2015 professori Marjukka Mäkelä, vuonna 2017 dosentti Ilkka Kunnamo ja vuonna 2019 professori emeritus Hannu Hausen.