Ehdota Terveydenhuoltopalkintoa!

7.9.2023

Terveydenhuoltolääkärit ry jakaa Terveydenhuoltopalkinnon ansioituneelle terveydenhuollon toimijalle

Terveydenhuoltolääkärit ry jakaa joka toinen vuosi Terveydenhuoltopalkinnon toimijalle tai henkilölle, joka täyttää seuraavat edellytykset:

• toimija tai henkilö on toiminut pitkään tavalla, joka on edistänyt terveydenhuollon kehitystä Suomessa

• toiminta on ollut vaikuttavaa ja merkityksellistä

• aikaansaadut muutokset ovat luonteeltaan pitkäkestoisia

Palkinnon saaja voi siten olla yhdistys, yritys, julkinen toimija, työryhmä tai henkilö. Luonteenomaista jakoperusteille on pyrkimys palkita toimijoita tai henkilöitä, joiden aikaansaamat muutokset ovat merkityksellisiä ja pitkäkestoisia lyhyen aikavälin toiminnan sijaan. Palkinnon sisältönä on kunniakirja ja grafiikanlehti, jonka lisäksi palkinnosta ja sen saajasta tiedotetaan laajalti. Ensimmäinen Terveydenhuoltopalkinto jaettiin professori Jussi Huttuselle vuonna 2011. Muut terveydenhuoltopalkinnon saajat ovat professori Martti Kekomäki (2013), professori Marjukka Mäkelä (2015), dosentti Ilkka Kunnamo (2017), professori Hannu Hausen (2019) ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim (2021).

Nyt pyydämme esityksiä Terveydenhuolto-palkinnon saajaksi vuonna 2023. Pyydämme perusteltuja esityksiä maanantaihin 18.9.2023 mennessä ensisijaisesti sähköpostitse vesa.jormanainen@gov.fi (pj) ja pepe.leiponen@gmail.com (siht.). Palkinnon saaja julkistetaan Terveydenhuoltotutkimuksen päivien yhteydessä 14.-15.12.2023.